17 Mayıs 2009 Pazar

Bölükyayla’da Alt Yapı Sorunu Bitti



Adıyaman Bölükyayla Belde Belediye Başkanı Nevzat Fırat, bir açıklama yaparak, beldenin alt yapı sorununun giderilmesi için başlatılan çalışmaların sona erdiğini söyledi.

--------------------------------------------------------------------------------
Bölükyayla Beldesindeki alt yapı sıkıntısının giderildiğini ifade eden Belde Belediye Başkanı Nevzat Fırat,“Bizim alt yapımız belde içerisinde bir kilometre kadar bir eksikliğimiz var. Kötü yerler yapılmamıştır. Belde çıkışında ki iki yeri de yaparsak alt yapı sorunumuz bitiyor. Zaten yollarımız, asfaltımız, taziye evimiz, çeşmemiz vb hizmetler yapıldı. Bundan sonra bir mezarlık yerimiz kaldı, oda Allah nasip ederse on beş dönümlük bir alanı mezarlık yeri olarak tahsis edeceğiz. Beldemiz için park projemiz var beldemize yakışık bir iki park yapacağız” dedi.


Fırat, “Beldemizde asfalt çalışmaları sona erdi. Kömür- Bölükyayla Belediyesi arası asfaltı yapılmayacaktı, ancak yol yapımı için köy hizmetlerine yardımcı olduk, mıcırını ve nakliyesini biz üstlendik ve yolumuzu bitirdik. Yıllardır kötü durumda olan yollarımızın yapımı tamamlandı. Bizim okul ihtiyacımız vardı, oda şimdi ihale aşamasındadır. Sağlık alanında herhangi bir eksiğimiz yoktur. Çalışmalarımıza bütün hızıyla devam ediyoruz. Seçimle ilgili bir beklentimiz yok. Seçiliriz seçilmeyiz biz son güne kadar çalışacağız. Alt yapı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Taziye evleri, çeşme, tuvalet, şelale ve parklarımız yapıldı. Biz belediye olarak dört buçuk yılda çok şey yaptık. Kimsenin hayal edemeyeceğini yaptık. Adıyaman da bulunan on üç belde kadar çalışma yaptık. Göreve geldiğimiz günden beri ekibimizle birlikte büyük bir özveri içerisinde beldemiz halkına layık olmaya gayret ettik. Göreve geldiğimiz gün Bölükyayla’da bir metre kare asfalt yoktu” diye ifade etti.


Bölükyayla Belediye Başkanı Nevzat Fırat, “Kaldırım taşı döşenmemiş, sularımız ise akmıyordu. Haşereyle mücadele hiç yok denecek kadar azdı. Altyapı çalışması bir kısım yapılmış ancak biz göreve geldiğimizde üstleri kapatılmamış olarak devraldık. Üzülerek ifade etmem gerekirse personel çalıştığı yeri sadece maaştan maşa bilir olmuştu. Belde içi yollara 4.000 metre kare asfalt yapıldı.2.000 metre kare stabilize yapıldı. Araç Bakım ve onarımı yapıldı, eksiklikler tamamlandı. Bölükyayla halkının ihtiyacını karşılamak üzere bugüne kadar 500 kamyona yakın kum getirdim. Belde halkımızın mutlu gününde de üzüntülü gününde de yanlarında oldum ve olmaya da gayret edeceğim. Belde halkımızın düğünlerine katılıp durumu iyi olanın çayını şekerini, durumu biraz kötü olanın er zağını aldım durumu çok fakir olanın da tüm yemeğini yaptırmışım. Hastası olanın ve durumu iyi olmayanın hastasının başka ile sevkinde yardımcı oldum. İş zamanı tarlasında işi olanın gerektiğinde belediye aracıyla yardımına koştuk. Mahalle ve sokakları sadece değil birçok evin avlusuna kadar asfalt yaptık” şeklinde konuştu.

Haber-Foto: Ferhat Yılboğa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son Dakika

Arama Motoru